Beveilig je account met tweefactorauthenticatie

Beveilig de gevoelige gegevens in jouw Insocial applicatie met de tweefactoauthenticatie. Zo kan alleen jij bij je vertrouwelijke gegevens. Wel zo veilig!

Het gebruik van tweefactorauthenticatie (2FA) bij het inloggen verhoogt de veiligheid en verkleint de kans dat onbevoegde personen toegang krijgen tot jouw gegevens in Insocial. Met 2FA gebruik je twee verschillende methodes (factoren) om in te loggen. Je logt in met je normale inloggegevens en bevestigt deze aanmelding met een app die een code toont die gebonden is aan een bepaalde tijd, zoals Google Authenticator. De 2FA van Insocial is compatibel met 99% van de aanbieders van authenticatoren.

Hoe stel ik 2FA in?

Open je Insocial omgeving en klik rechtsboven op 'Mijn profiel'. Schermafbeelding 2023-07-18 om 10.44.43

Klik vervolgens de slider aan om 2FA aan te zetten.

Schermafbeelding 2023-07-18 om 10.52.31

Let op: er verschijnt nu een pop up scherm. Het is belangrijk dit niet weg te klikken.

Scan de QR code met de authenticator applicatie die jij graag gebruikt. Je kan de pop up na het scannen van de code wegklikken.

Schermafbeelding 2023-07-18 om 10.54.48
(De QR in deze afbeelding is onherkenbaar gemaakt om verwarring te voorkomen)

De volgende keer dat je inlogt in Insocial, zal gevraagd worden om de code in te vullen die jouw authenticator app aangeeft.

Schermafbeelding 2023-07-17 om 16.17.27