Hoe exporteer ik de surveydata voor analyse in Excel of een ander programma?

Je wilt graag alle data in één bestand ontvangen zodat je de antwoorden op de open vragen kunt inzien.

Surveydata exporteren vanuit de Inbox

Wil je data van 1 of meerdere surveys exporteren naar Excel? Dat kan gemakkelijk vanuit de Inbox. Open deze door in het menu op 'Inbox' te klikken. Hier zie je rechtsboven de button: 'Export Excel'. Wanneer je hierop klikt, opent het pop-up keuzemenu. 

Selecteer van welke surveys je de data wilt exporteren en welke scores je graag wilt meenemen. Geef daarbij aan van welke tijdsperiode je de data wilt exporteren en welke metadata mee kan ik het Excelbestand. Klik op 'Genereer Excel' om het rapport te ontvangen.

Schermafbeelding 2023-05-11 om 13.08.55

Surveydata exporteren vanuit 'Surveys'

Je kunt ook surveydata exporteren vanuit 'Surveys', hierbij exporteer je data van een enkele survey door middel van een CSV export. Open de survey waarvan jij de data wil exporteren door in het menu op 'Surveys' te klikken. Wanneer je de survey hebt geopend, zie je onderaan de optie 'E-mail CSV met alle responses' staan. Je ontvangt daarna binnen enkele ogenblikken (de snelheid is afhankelijk van de hoeveelheid responses) een e-mail met link naar de export in jouw mailbox. Let op: deze link is 10 minuten geldig.

De beste manier om de data in Excel te importeren is via de 'Data' ribbon. Selecteer vervolgens 'From Text/CSV'. Upload hierna je .csv bestand. Het scheidingsteken (delimiter) is een puntkomma (semicolon). Op deze manier voorkom je dat excel de data verkeerd verwerkt.

 Screenshot 2022-08-01 at 11.35.41