Reviews op je website publiceren via onze API

Bij Insocial vinden we een website pas compleet wanneer er reviews getoond worden. Plaats deze makkelijk op je website als native content.

Om reviews te kunnen publiceren op je website, heb je een lijst met responses nodig. De volledige lijst van responses binnen jouw omgeving kan opgehaald worden via het volgende endpoint: https://api.insocial.nl/v2/customers/{customer_id}/responses

In deze lijst staan alle basis gegevens van je reviews, zoals het unieke response id, de CreatedAt timestamp, de naam van de respondent, of de review gebruikt mag worden voor publicatie en de score. Wil je wat dieper in de data duiken en filteren op antwoorden op specifieke vragen, of metadata, haal de review dan op met het unieke response ID via:

https://api.insocial.nl/v2/responses/{response_id}

Voor geavanceerde data, zoals een aggregated score en count is het een publicatiefeed vereist. Neem contact op met jouw Customer Success Manager, dan wordt een publicatiefeed voor je opgezet.

Tip! Stel een webhook in. Dan kan je elke nieuwe respons automatisch toevoegen. Meer weten over webhooks? Lees er alles over

Hulp nodig bij het publiceren van reviews? Laat jouw Customer Success Manager gerust even meekijken. Om jouw reviews ook door Google te laten indexeren als reviews, moet je aan bepaalde Google formaten voldoen. Laat jouw Customer Success Manager daarom ook even meekijken wanneer het publiceren is gelukt.