Sluit domeinen en/of teams uit van het ontvangen van surveys

Wil je dat surveys niet langer bij specifieke klanten, gebruikers of teams terechtkomen? Of juist exclusief verstuurd worden naar een klant? Met de nieuwe uitzonderingsfeature is dat mogelijk!

Het kan voorkomen dat je jouw survey niet naar een bepaalde groep klanten of teamleden wil sturen. In plaats van het uploaden van een nieuwe verzendlijst, kan je domeinen en teams makkelijk uitsluiten van het ontvangen van surveys. Om deze regel in te stellen, open je onder 'Instellingen' het tabblad 'Ruling' in het linker menu. Hier vind je alle type business ruling die voor jouw omgeving actief zijn.

Uitsluiten op basis van domein

Om een domein uit te sluiten, of juist exclusief te gebruiken voor het versturen van een survey, open je de 'Domein Uitzondering' rule.

Schermafbeelding 2023-10-19 om 11.35.39

In de pop-up die verschijnt, kan je jouw instellingen invullen. Selecteer bijvoorbeeld dat jouw CX Survey voor 2023 niet verstuurd mag worden naar domeinen met bedrijfsnaam XYZ. Klik vervolgens op 'Valideer' om de regel in te schakelen.

Schermafbeelding 2023-10-19 om 11.37.41

Uitsluiten op basis van metadata

Deze regel kan ook gebruikt worden om uit te sluiten op basis van metadata. Hiervoor klik je op het plusje in onderstaande tegel.

Schermafbeelding 2023-10-19 om 11.40.33

Vul hier vervolgens in welke metadata jij wilt uitsluiten of exclusief wilt gebruiken voor jouw survey. Klik op 'Valideer' om de regel te activeren.

Schermafbeelding 2023-10-19 om 11.41.31