Metadata toevoegen via URL posting

Wil of kan je geen gebruik maken van onze API om per record een unieke URL aan te maken per respondent en werk je met publieke URL, maar wil deze wel verrijken met metadata? Ga dan aan de slag met URL posting.

Een praktijk voorbeeld: je bent een verzekeringsmaatschappij en hebt een 1 onderzoek welke je op verschillende productpagina's wil plaatsen. Daarbij wil je per product onderscheid maken. Dat kan eenvoudig met URL posting.

Stel, dit is je basis URL van je onderzoek :

https://f.insocial.nl/e385521d-60e6-11ed-8d4e-068a4dd4d266?

Om verzekering A te meten, voeg je een extra stuk toe aan de url, die onderscheid maakt tussen jouw producten: &Product_name=verzekering_A

Je URL komt er dan als volgt uit te zien :

https://f.insocial.nl/e385521d-60e6-11ed-8d4e-068a4dd4d266?&Product_name=verzekering_A

Wil je op een andere pagina verzekering B meten? Dan voeg je het extra stuk toe waarin je wederom onderscheid maakt in producten: &Product_name=verzekering_B

Je kan dit soort toevoegingen zo vaak gebruiken als dat je metadata hebt.

Let op: je moet eerst de metadata velden aanmaken in Insocial. In het geval van bovenstaand voorbeeld voeg je "product_name" toe als metadata. Lees alles over het instellen van metadata.

Let ook goed op wat je in URL zet. Dit is namelijk door respondenten te lezen in hun adresbalk. Wanneer mogelijk, raden we aan om gebruik te maken van onze Invite API.